Wie wij zijn

WiewijzijnStichting De Mangoboom bestaat sinds 2014. De stichting komt voort uit een reis naar Burkina Faso in oktober 2013. Tijdens de rondreis door het West-Afrikaanse land brachten wij een bezoek aan een weeshuis. Wat we daar aantroffen, brak ons hart…

Wat wij aantroffen

Het weeshuis verkeerde in erbarmelijke staat. Alles was vies, tot en met uitwerpselen aan de muren, door urine doordrenkte en stinkende matrassen en niet-werkend sanitair aan toe. Maar vooral de kinderen werden aan hun lot overgelaten. Behalve dat nauwelijks iemand naar hen omzag, verkeerden de kinderen in slechte gezondheid en bleek er nauwelijks voedsel voorhanden. Bovenal missen de baby’s en kinderen de liefde van een vader en moeder. Door de miserabele omstandigheden ontbrak het de verzorgers ook aan initiatief en middelen om hierin verandering te brengen.

Het vervolg

Het bezoek aan dit weeshuis liet bij ons een diepe indruk achter. Wij vroegen ons af hoe zoiets in deze tijd nog kan bestaan! Ook stelden wij de vraag of wij niet iets voor deze kinderen konden gaan betekenen. We concludeerden dat ons bezoek niet ‘toevallig’ was en besloten dat dit een vervolg moest krijgen. Na de mogelijkheden hiervoor zorgvuldig te hebben overwogen werd Stichting De Mangoboom opgericht.

Oprichting van Stichting De Mangoboom

Stichting De Mangoboom is op 20 maart 2014 opgericht. Als teken van het nieuwe begin werd samen met de kinderen en de verzorgers op het terrein van het weeshuis een mangoboom geplant. De mangoboom is voor de kinderen een tastbaar bewijs dat wij ons sterk maken voor de toekomst van de kinderen. Zoals de boom langzaam maar gestaag groeit, zo kunnen wij als stichting ook steeds meer voor de weeskinderen gaan betekenen.
De kinderen hebben beloofd dat zij voor de mangoboom zullen zorgen. Op een dag zal de mangoboom vrucht gaan dragen. En zal de boom een plaats van schaduw en beschutting worden waar alle kinderen uit het weeshuis van kunnen genieten.