Hoe u kunt helpen

helpmeeWij hebben u nodig! Stichting De Mangoboom ondersteunt de kinderen in het weeshuis. Zo zorgen wij ervoor dat de kinderen drie maaltijden per dag krijgen. Verder helpen wij met allerlei spullen die nodig zijn om het weeshuis te laten draaien, zoals brandhout (voor de keuken) en schoonmaakmiddelen. Daarnaast zorgen wij dat de kinderen naar school gaan en dat ze medische zorg ontvangen.

Graag leggen wij u uit op welke manier u ons werk financieel kunt ondersteunen. U kunt ons eenmalig ondersteunen of u aanmelden voor één van onze drie pakketten. Daarmee helpt u mee om het verschil te maken voor de kinderen in het weeshuis!

Kind-supportpakket

Als u zich op dit maandelijkse pakket abonneert, ondersteunt u een kind in het weeshuis. De maandelijkse bijdrage bedraagt € 30. Omdat het op dit moment praktisch niet mogelijk is de bijdrage specifiek aan één kind ten goede te laten komen, gaat uw gift naar alle kinderen van het weeshuis.

U kunt zich hier inschrijven voor een kind-supportpakket.

Babypakket

Als u zich op dit maandelijkse pakket abonneert, helpt u bij het opvangen van weesbaby’s in Burkina Faso. De sterftekans van moeders tijdens of kort na de bevalling is hoog. Sommige vaders bekommeren zich niet om hun kinderen of mishandelen die zelfs. De baby’s worden namelijk soms als de oorzaak van het overlijden van hun moeder beschouwd. Regelmatig worden zulke kinderen door Action Sociale, de Kinderbescherming in Burkina Faso, bij het weeshuis gebracht met het verzoek om voor hen te zorgen. Door uw maandelijkse bijdrage van € 20 stelt u ons in staat om zulke kinderen op te vangen en te verzorgen.

U kunt zich hier inschrijven voor een babypakket.

Ontwikkelingspakket

Als u zich op dit maandelijkse pakket abonneert, helpt u mee om allerlei zaken te bekostigen die met het dagelijks leven in het weeshuis te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan voedsel, schoonmaakmiddelen, muskietennetten, bedden en heel veel meer. De maandelijkse bijdrage bedraagt € 15.

U kunt zich hier inschrijven voor een ontwikkelingspakket.

Medisch pakket

Als u zich op dit maandelijkse pakket abonneert, helpt u ons bij het bekostigen van de medische zorg. Denk aan het bezoek van een dokter, de aanschaf van medicijnen, het vaccineren van de kinderen en het uitvoeren van regelmatige medische check ups. De maandelijkse bijdrage bedraagt € 10.

U kunt zich hier inschrijven voor een medisch pakket.

Eenmalige bijdrage

Wilt u liever een eenmalige bijdrage geven? Ook die stellen wij zeer op prijs! Klik daarvoor op onderstaande knop.

doneer

Overschrijving

Wilt u liever zelf een gift overmaken? Dat kunt u doen door deze over te schrijven op onze bankrekening:
NL33 SNSB 0871 6581 51 t.n.v. Stichting De Mangoboom, Ede.

Periodieke gift

Wist u dat periodieke (jaarlijkse) giften aan Stichting De Mangoboom volledig aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting? Periodieke giften moeten schriftelijk voor een termijn van ten minste vijf jaar worden vastgelegd en dienen te voldoen aan bepaalde voorwaarden (zie hiervoor de website van de Belastingdienst). U kunt hier een formulier downloaden om uw periodieke gift aan Stichting De Mangoboom te regelen.

Legaat of erfstelling

Een andere mogelijkheid is om Stichting De Mangoboom te laten delen in uw erfenis. Dit kan op twee manieren. De eerste vorm is die van een legaat, dat is een schenking uit uw erfenis van een bepaald vast bedrag. U kunt in uw testament laten opnemen dat Stichting De Mangoboom bij overlijden een bepaald bedrag krijgt. Een andere mogelijkheid is om Stichting De Mangoboom in uw testament tot erfgenaam te benoemen. In dat geval krijgt Stichting De Mangoboom een bepaald percentage van uw bezit of bijvoorbeeld een kindsdeel: de erfstelling. Hoeveel dat is, wordt achteraf berekend na aftrek van eventuele schulden en belastingen.

Waarom geven aan Stichting De Mangoboom?

Stichting De Mangoboom is een kleine stichting die de hulp direct bij de kinderen brengt. Wij hebben geen kantoor en in Nederland geen betaald personeel. Afgezien van de noodzakelijke kosten voor de bank, administratie en enkele overige noodzakelijkheden om als stichting te bestaan, besteden wij al uw giften direct ten behoeve van de kinderen.

Wij maken overigens geen geld over naar het weeshuis, omdat we weten dat een deel daarvan in de keten kan ‘achterblijven’. Stichting De Mangoboom heeft betrouwbare lokale medewerkers in dienst. Die kopen de levensmiddelen voor ons en leveren die zelf bij de kinderen af. Projecten voor medische zorg en scholing worden door ons ook op locatie verzorgd. Wij kunnen als stichting daarom garanderen dat wat u geeft, direct aan de kinderen ten goede komt.

anbi

ANBI

Omdat Stichting De Mangoboom door de belastingdienst is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zijn uw giften aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Kijkt u voor nadere informatie daarover op de website van de belastingdienst.

Meer informatie & presentaties

Wilt u meer informatie ontvangen over het werk van Stichting De Mangoboom? Neemt u dan contact met ons op. We leggen u graag nader uit op welke wijze wij ons inzetten voor de weeskinderen in Burkina Faso. Ook zijn wij beschikbaar voor het geven van een presentatie hierover op uw bedrijf, bij uw vereniging, in uw kerk of op school. Informeert u vrijblijvend naar de mogelijkheden hiervoor.