Vacature

31-8-2020:

STICHTING DE MANGOBOOM ZOEKT EEN BESTUURSLID DAT ZICH WIL INZETTEN VOOR DE ONTWIKKELING VAN HET KINDERDORP


Over de stichting
Stichting De Mangoboom zet zich voor weeskinderen in Burkina Faso. In Burkina Faso faciliteert de stichting een kindcentrum. De stichting wordt geleid door een bestuur in Nederland (bestaande uit drie bestuursleden, waar-van op dit moment één vacant) en heeft een onafhankelijke Raad van Toezicht (eveneens bestaande uit drie personen). Stichting De Mangoboom werkt vanuit christelijke principes en is erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). In Burkina Faso is de stichting erkend als NGO.
Op dit moment ontwikkelt de stichting plannen om het kindcentrum in Burkina Faso om te vormen naar een kinderdorp. Er wordt ondersteuning gezocht bij het uitwerken van de plannen en het zoeken van betrokken sponsoren. Stichting De Mangoboom zoekt op dit moment iemand die het bestuur wil ondersteunen bij het uitwerken van de plannen voor dit kinderdorp.

Taken
➢ Als bestuurslid deel uitmaken van het bestuur van de stichting.
➢ Mede opstellen van het plan van aanpak voor het realiseren van een kinderdorp, rekening houdend met de Afrikaanse sociaal-culturele context.
➢ Uitwerken van de projectbegroting.
➢ Definiëren van de projectfasen en te zetten stappen.
➢ Helpen opzetten van de lokale projectuitvoering.
➢ Verdedigen en/of toelichten van de plannen aan potentiële sponsoren.
➢ Medewerven van fondsen en zoeken van sponsoren.

Profiel
➢ Aantoonbare kennis van en ervaring met projectmanagement.
➢ Financieel-economische deskundigheid.
➢ Communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.
➢ Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
➢ Affiniteit met en kennis van de Afrikaanse cultuur is een pré.
➢ Neemt initiatief en bezit zelfvertrouwen en overtuigingskracht.

Over de functie
De functie betreft een onbezoldigde functie. Ten behoeve van de functie gemaakte onkosten worden vergoed.
De geschatte tijdsbesteding is circa 1 dag per week. In principe zijn de werkzaamheden beoogd voor een periode van twee jaar. Afhankelijk van de omstandigheden en wensen kan besloten worden om de functie daarna te continueren.

Geïnteresseerd?
Nadere informatie over de stichting vindt u op www.demangoboom.nl. Voor vragen over deze vacature kunt u contact opnemen met Rudi Hakvoort, 088 1600016. Interesse in deze functie kunt u kenbaar maken door uw motivatiebrief te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..